Οι σουπιές μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας και αρωματισμένες με μυρωδικά, μπαχαρικά και λευκό κρασί, είναι ένα εξαιρετικό και πολύ νόστιμο πιάτο.
Σε σύγκριση με άλλα θαλασσινά, μαλακώνουν αρκετά γρήγορα, γι' αυτό και δεν απαιτούν πολύ χρόνο μαγειρέματος.
Μπορούμε να τις συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι, δύο υλικά που τις ταιριάζουν πολύ.
Υλικά
1 και 1/2 κιλό σουπιές
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4-5 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
5 κόκκους μοσχοπίπερο
5-6 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε την εξωτερικά πέτσα τους και τις πλύνουμε.
Τις βράζουμε σε λίγο νερό για 5-6 λεπτά. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό τους.
Τις κόβουμε σε μικρά μέτρια κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Συνεχίζουμε σοτάροντας για λίγο τον πελτέ ντομάτας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις σουπιές, το λευκό κρασί, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το ζωμό, που κρατήσαμε από τις σουπιές.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό 5 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Σερβίρουμε τις κοκκινιστές σουπιές με ζυμαρικά ή ρύζι.
Άλλες συνταγές με θαλασσινά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου