6 Μαρτίου 2025

Μαρμάρινο κέικ με βανίλια και κακάο

 

 Μαρμάρινο κέικ με βανίλια και κακάο

Ένα κέικ να συνοδεύει το καφεδάκι.

Η γεύση της βανίλιας αναμειγνύεται με τη γεύση της σοκολάτας και μαζί ξετρελαίνουν τις αισθήσεις.

Το μαρμάρινο κέικ συνοδεύει  ιδανικά το καφεδάκι το πρωί ή το απόγευμα, που γίνεται ακόμη περισσότερο ευχάριστο και ενδιαφέρον.



 Μαρμάρινο κέικ με βανίλια και κακάο


Υλικά

220 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι
1 βανίλια

Για τη γαρνιτούρα κακάου
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μαλακές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Αδειάζουμε το 1/3 της ζύμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα και αδειάζουμε εναλλάξ ποσότητες από κάθε ζύμη, μέχρι να τελειώσουν.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. 

Ελέγχουμε την ετοιμότητα του ψησίματος με μια οδοντογλυφίδα, την οποία βυθίζουμε στο κέικ. Αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε.

Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Άλλες συνταγές για κέικ:








Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: