3 Μαρτίου 2025

Λαχανοσαλάτα πολύχρωμη

 

Πολύχρωμη λαχανοσαλάτα με ποικιλία λαχανικών, που δένουν μεταξύ τους και μας προσφέρουν ένα πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα αποτέλεσμα.

Η σαλάτα αποτελείται κυρίως από λευκό και μοβ λάχανο, αρκετά λεπτοκομμένο, καρότο περασμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη, ρεπάνι και σέλινο.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Ελληνικής γης και το ξύδι από κόκκινο κρασί αγκαλιάζουν και δένουν τα λαχανικά άρρηκτα μεταξύ τους.




Υλικά

2 φλιτζάνια λάχανο λευκό
1 φλιτζάνι λάχανο μωβ
1 μεγάλο καρότο
1/2 φλιτζάνι ρεπάνι
1/2 φλιτζάνι σέλινο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι

Οδηγίες

Κόβουμε στο δίσκο κοπής τα λάχανα σε πολύ λεπτές φέτες.
Τρίβουμε στον τρίφτη των λαχανικών από τη χοντρή πλευρά το καρότο και το ρεπάνι.
Τεμαχίζουμε το σέλινο.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο. 
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: