Πατατοκεφτέδες με ελάχιστα μόνο υλικά, που γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Ένα ευχάριστο ορεκτικό, που μπορεί να συνοδεύσει το μεσημεριανό τραπέζι ή τα μεζεδάκια με το τσιπουράκι.
Υλικά
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
100 γρ. κίτρινο τυρί (γραβιέρα, γκούντα, κ.ά.)
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις πατάτες σε αρκετό νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή ειδικό εργαλείο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κορνφλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρούς πατατοκεφτέδες, περικλείοντας στο εσωτερικό τους ένα κομμάτι κίτρινο τυρί.
Τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τους πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να πάρουν πιο πλατύ σχήμα και τους ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Εναλλακτικά, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και μυρωδικά, όπως άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου