1 Μαρτίου 2025

Γαρίδες τηγανητές με δεντρολίβανο


Σε μια Μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα, δεν μπορεί παρά οι γαρίδες να αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και συνηθισμένα πιάτα της κουζίνα της.

Νόστιμες και τρυφερές μας προσφέρουν την υπέροχη νοστιμιά τους σε πάρα πολλές μαγειρικές παραλλαγές.

Γαρίδες σαγανάκι, γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας, γαριδομακαρονάδα, γαρίδες ψητές στο φούρνο είναι μόνο μερικές από τις συνταγές, που συναντάμε με βασικό στοιχείο τις γαρίδες.

Σήμερα ας τις απολαύσουμε τηγανητές εμποτισμένες σε μαρινάδα δεντρολίβανου.




Υλικά

1 κιλό μεγάλες γαρίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/3 ποτηράκι κρασιού ούζο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφός τους.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μισό ελαιόλαδο, τα 2 κλαδάκια δεντρολίβανου, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να σταθούν στη μαρινάδα για μισή ώρα περίπου.
Τις βγάζουμε από την μαρινάδα και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν τα υγρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Τις σβήνουμε με το ούζο. Μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: