Μανιτάρια τηγανητά με αλεύρι, ένα γρήγορο ορεκτικό
Αν σας περίσσεψαν μανιτάρια από κάποια άλλη χρήση, που κάνατε, δημιουργήστε ένα νόστιμο ορεκτικό, που θα συνοδεύσει το μεσημεριανό σας γεύμα ή τους τσιπουρομεζέδες σας.
Είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία, αλλά και ένα όμορφο πιάτο.
Μανιτάρια τηγανητά με αλεύρι, ένα γρήγορο ορεκτικό
200 γρ. μανιτάρια λευκά μετρίου μεγέθους
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα των μανιταριών και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με το κοτσάνι τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, αλευρώνουμε τα μανιτάρια, τα τινάζουμε λίγο να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μαϊντανό και λεμόνι, για όσους τα προτιμούν ελαφρά λεμονάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου