Ένα πιάτο της Ελληνικής κουζίνας, πάντα νόστιμο και ευχάριστο.
Το μοσχαράκι κομμένο σε κομμάτια σοτάρεται σε αρωματισμένο με δεντρολίβανο ελαιόλαδο.
Μαγειρεύεται με κρεμμύδια, σκόρδα και μανιτάρια μαζί με κόκκινο ξηρό κρασί και πελτέ ντομάτας.
Αρωματίζεται με πιπέρι, μπαχάρι και θυμάρι και προσφέρεται στο πιάτο με δίχρωμες χυλοπίτες.
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
200 γρ. μανιτάρια λευκά
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 γεμάτες κουταλιές πελτέ ντομάτας
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε το κρέας, το στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κλαδάκι δεντρολίβανου και σοτάρουμε το κρέας, γυρίζοντας τα κομμάτια από κάθε πλευρά τους. Βάζουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Βγάζουμε το σοταρισμένο κρέας σε πιατέλα και αφαιρούμε το κλαδάκι του δεντρολίβανου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, κομμένο σε φέτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Σβήνουμε με το κόκκινο ξηρό κρασί, προσθέτουμε το κρέας, τον πελτέ ντομάτας και το σκεπάζουμε με βρασμένο νερό.
Προσθέτουμε το πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, το θυμάρι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά και μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι στιφάδο με ζυμαρικά, πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Άλλες συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου