13 Μαρτίου 2025

Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και ανάμεικτα θαλασσινά


Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ή αλλιώς σαλάτα πιάζ.

Μια πλούσια σαλάτα γεμάτη θρεπτικά συστατικά και υψηλή διατροφική αξία.  
 
Τα φασόλια συνδυάζονται με τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα ανάμεικτα θαλασσινά.

Το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι ντύνουν ιδανικά τη σαλάτα
 και μας προσφέρουν ένα άρτιο πιάτο.




Υλικά

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
500 γρ. μείγμα θαλασσινών (κατεψυγμένα)
3 κουταλιές ελαιόλαδο και επιπλέον 2 κουταλιές για τη σαλάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ξηρό
2 πιπεριές (1 κόκκινη και μια πορτοκαλί)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μπολ με κρύο τα φασόλια να μουσκέψουν.
Επίσης βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου τα κατεψυγμένα θαλασσινά να ξεπαγώσουν.

Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση. 
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε και πάλι να βράσουν σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. 
Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε. Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τα μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα βρασμένα φασόλια, τα μαγειρεμένα θαλασσινά, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους, τα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: