23 Μαρτίου 2025

Πατάτες ψητές στο φούρνο με μυρωδικά και τυριά

 

Πατάτες ψητές στο φούρνο με μυρωδικά και τυριά


Υπέροχες, λαχταριστές και ασυναγώνιστες.
Κόλαση γεύσεων και αρωμάτων.

Πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους και μαριναρισμένες σε μείγμα από ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και ανάμεικτα τυριά, αποκτούν γεύσεις και αρώματα, που αναδεικνύονται περισσότερο, καθώς ψήνονται στον φούρνο.




Ένα συνοδευτικό που ταιριάζει πολύ με ψημένα στον φούρνο μπιφτέκια ή κοτόπουλο.

Επίσης με συκωτάκια μοσχαρίσια ψημένα στο σχαροτήγανο ή μπριζόλες ψημένες στα κάρβουνα.




Πατάτες ψητές στο φούρνο με μυρωδικά και τυριά


Υλικά

4-5 μέτριες πατάτες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
3-4 κουταλιές ανάμεικτα τυριά 
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι τα αλάτι, το πιπέρι και τα ανάμεικτα τυριά.

Ρίχνουμε στο μπολ και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Σερβίρουμε τις ψημένες πατάτες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 




Άλλες συνταγές για πατάτες φούρνου:







Δεν υπάρχουν σχόλια: