Υπέροχες, λαχταριστές και ασυναγώνιστες.
Πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους και μαριναρισμένες σε μείγμα από ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και ανάμεικτα τυριά, αποκτούν γεύσεις και αρώματα, που αναδεικνύονται περισσότερο, καθώς ψήνονται στον φούρνο.
Κόλαση γεύσεων και αρωμάτων
Επίσης με συκωτάκια μοσχαρίσια ψημένα στο σχαροτήγανο ή μπριζόλες ψημένες στα κάρβουνα.
Υλικά
4-5 μέτριες πατάτες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
3-4 κουταλιές ανάμεικτα τυριά
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι τα αλάτι, το πιπέρι και τα ανάμεικτα τυριά.
Ρίχνουμε στο μπολ και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Σερβίρουμε τις ψημένες πατάτες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Άλλες συνταγές για πατάτες φούρνου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου