26 Μαρτίου 2025

Αρακάς λαδερός με σάλτσα ντομάτας

 

Σύμφωνα με τη "Βικιπαίδεια" ο άγριος αρακάς απαντά στην Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Τα αρχαιότερα ευρήματα αρακά χρονολογούνται από το τέλος της νεολιθικής εποχής εκεί που είναι σήμερα η Ελλάδα, η Συρία, η Τουρκία και η Ιορδανία.

Ο αρακάς είναι όσπριο και αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, μετάλλων, φυτικών ινών και βιταμινών.

Αρακάς λαδερός, νηστίσιμος, μαγειρεμένος με σάλτσα ντομάτας, πατάτες και καρότα, αρωματισμένος με μαϊντανό και φυσικά με άνηθο, που του ταιριάζει πολύ.




Υλικά

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες, τεμαχισμένες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
200 γρ. τριμμένη ντομάτα
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την τεμαχισμένη πιπεριά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρότα, τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τον αρακά.
Σκεπάζουμε τα υλικά με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.



Άλλες συνταγές με λαδερά φαγητά:







Δεν υπάρχουν σχόλια: