1 Σεπτεμβρίου 2024

Τούρτα "κορμός" με μπισκότα και σοκολάτα


Δροσερό και ευχάριστο γλυκό ψυγείου τύπου "κορμός" με μπισκότα και αρκετή σοκολάτα.

Ένας σοκολατένιος πειρασμός, που δεν μπορείς να του αντισταθείς.







Υλικά

450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
150 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
250 ml ζάχαρη

Για το γλάσο σοκολάτας

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο

Καρύδια για πασπάλισμα

Σ' ένα σκεύος βάζουμε τα μπισκότα κομματιασμένα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, το βούτυρο και όταν λιώσουν, αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα και το στρώνουμε καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη. Το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την τούρτα σε ένα μεγάλο δίσκο ή πιάτο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, σπάμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε τα κομμάτια της στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά. Περιχύνουμε την επιφάνεια της τούρτας με το γλάσο σοκολάτας και την πασπαλίζουμε με την χοντροκομμένη καρυδόψιχα. 




Διατηρούμε τη τούρτα "κορμό" στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε με τους καλεσμένους μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: