17 Σεπτεμβρίου 2024

Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα λεμονιού


 Τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι, περασμένα σε λαδολέμονο με μυρωδικά και στη συνεχεία σε αλεύρι με παρμεζάνα, γίνονται
πολύ τρυφερά και νόστιμα.

Ένα γρήγορο και οικονομικό γεύμα, που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.




Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι θυμάρι
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές παρμεζάνα
2-3 κλαράκια μαϊντανό
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
 

Πλύνουμε τα στήθη κοτόπουλου και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στη μέση. Δημιουργούνται 4 φιλέτα. Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά λεμόνι, το θυμάρι, το αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε.

Αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα λαδιού-λεμονιού και ακολούθως τα περνάμε και από το μείγμα αλευριού-παρμεζάνας.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. 
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το λευκό ξηρό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
Περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού τα φιλέτα και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: