Ένα άριστο ορεκτικό για το μεσημεριανό τραπέζι.
Οι πατάτες είναι πάντα νόστιμες και καλοδεχούμενες με όποιο τρόπο και αν μαγειρευτούν.
Όταν όμως συνδυάζονται με φρέσκα μανιτάρια και λευκή σάλτσα τότε η γεύση γίνεται ασυναγώνιστη και η απόλαυση απογειώνεται.
3 πατάτες μεγάλες
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. νερό
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο
Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τις πατάτες πολύ καλά. Όπως είναι με τη φλούδα τους και ολόκληρες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το νερό και το βούτυρο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος στη μέση. Αλείφουμε την κομμένη επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και πολτοποιούμε ελαφρά τη ψίχα κεντρικά με προσοχή να μην διαλυθεί η πατάτα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα μανιτάρια.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου