4 Σεπτεμβρίου 2024

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου ψητά στο φούρνο

 

Τι πιο νόστιμο και λαχταριστό από καλοψημένα, ζουμερά και πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου.

Για ένα γρήγορο στη ετοιμασία του γεύμα, όταν ο χρόνος μας πιέζει, τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μια ιδανική λύση.
Σε πολύ λίγο χρόνο μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό και θρεπτικό γεύμα, που θα το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Μπορούμε να τα αφήσουμε μαριναρισμένα και σκεπασμένα στο ψυγείο και όταν επιστρέψουμε από την εργασία μας να τα βάλουμε στο φούρνο για ψήσιμο.





Υλικά


6 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαγιονέζα
Μπαχαρικά, μυρωδικά (πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, τσίλι, κουρκουμά, θυμάρι)
Αλάτι

Πλύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μαγιονέζα και τα αφήνουμε να σταθούν ακόμα. Όση περισσότερη ώρα παραμείνουν στη μαρινάδα της μαγιονέζας, τόσο πιο νόστιμα και τρυφερά θα γίνουν.

Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν καλά και να κάνουν τραγανή κρούστα με ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ελέγχουμε, αν τα μπουτάκια είναι καλά ψημένα, τρυπώντας τα με ένα πιρούνι στο πιο χοντρό τμήμα του κρέατος. Αν το ζουμί, που βγει, είναι άσπρο, το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αν είναι ροζ, θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο. 

Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας, πλιγούρι ή ότι επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: