25 Σεπτεμβρίου 2024

Σούπα λεμονάτη με συκωτάκια κοτόπουλου και μανιτάρια


Εξαιρετική σούπα λεμονάτη με συκωτάκια κοτόπουλου, μανιτάρια και αρκετό άνηθο.

Ελαφριά και νόστιμη με λεπτές γεύσεις και αρώματα.






Υλικά


500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
150 γρ. μανιτάρια λευκά
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξηρό
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 λίτρο ζεστό νερό
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε τα συκωτάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, να πάρουν 1-2 βράσεις. Αδειάζουμε το νερό και ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το ξηρό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο. 

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, το ρύζι, τα συκωτάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο και βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Χτυπάμε σε μπολ το αυγό με τον χυμό λεμονιού πολύ καλά. Προσθέτουμε ζεστό ζωμό από την σούπα και ανακατεύουμε το μείγμα. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύουμε αμέσως.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: