Είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος να μαγειρέψουμε νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού.
Υλικά
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1/2 φλιτζάνι νερό
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα συκωτάκια, τα χωρίζουμε στη μέση και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε καλά απ' όλες τις πλευρές τους για 3-4 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το νερό, τα σκεπάζουμε με καπάκι και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν με το ζουμί τους. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Τα σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου