Ένα νόστιμο λαδερό πιάτο της Ελληνικής κουζίνας πλούσιο σε λαχανικά και πολλά θρεπτικά στοιχεία, που θυμίζει πολύ τα παιδικά χρόνια.
Οι πατάτες μαγειρεύονται με κρεμμύδι και σκόρδο και εμπλουτίζονται με αγκινάρες, αρακά και καρότα.
Η σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας δένει άριστα τα λαχανικά μεταξύ τους, ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν μεγαλόψυχα την αφοπλιστική μυρωδιά τους.
Υλικά
5 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 αγκινάρες κατεψυγμένες
2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο
200 γρ. αρακά
3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Μαϊντανό, άνηθο
Λίγο κουρκουμά στη μύτη του κουταλιού
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει και γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις πατάτες, τα καρότα τεμαχισμένα, τις αγκινάρες ολόκληρες ή κομμένες σε κομμάτια, τον αρακά και ένα φλιτζάνι νερό.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς τα ανά διαστήματα. Ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και κλείνουμε τη φωτιά.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου