Η κόκκινη σαλάτα του χειμώνα.
Παντζάρια νόστιμα και τρυφερά, γεμάτα βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα πολύτιμα στοιχεία χρήσιμα για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
Υλικά
1/2 κιλό παντζάρια μαζί με τα φύλλα τους
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι
Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα κοτσάνια τους. Καθαρίζουμε τα σκληρά μέρη τους και αφαιρούμε τη φλούδα. Τεμαχίζουμε τους βολβούς και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
Πλύνουμε πολύ καλά τα φύλλα και τα κοτσάνια τους, τα τεμαχίζουμε και τα βράζουμε είτε σε ξεχωριστή κατσαρόλα από τους βολβούς, γιατί βράζουν γρηγορότερα, είτε τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τους βολβούς, αφού αυτοί έχουν μαλακώσει ως ένα βαθμό.
Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τεμαχίζουμε τους βολβούς σε μέτρια κομμάτια και τους βάζουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα βρασμένα κοτσάνια και φύλλα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι και τα ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου