Αξιοποιώντας τα κολοκυθάκια, που αυτή την εποχή είναι σε αφθονία, ετοιμάζουμε πολύ εύκολα, γρήγορα και οικονομικά νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες ψημένους στο φούρνο.
Ένα καλοδεχούμενο ορεκτικό, που συμπληρώνει με αξιώσεις το μεσημεριανό τραπέζι.
Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 αυγό
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κουταλιές αλεύρι
4-5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
5-6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πιέζουμε να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Βάζουμε στο ταψί μια λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω της τους κολοκυθοκεφτέδες.
Τους ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου