Οι γαρίδες είναι ένα πολύ διαδεδομένο και αγαπημένο θαλασσινό.
Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και μας χαρίζουν τη νοστιμιά τους και τη θρεπτική τους αξία σε πάρα πολλά πιάτα.
Σήμερα σας τις προτείνουμε με πικάντικη γεύση για τους λάτρεις της καυτερής πιπεριάς.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 ώριμες ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 κουταλάκι ρίγανη
λίγη καυτερή πιπεριά
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τεμαχίζουμε την κόκκινη πιπέρια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και 1 κομμάτι καυτερή πιπεριά (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε). Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να δέσει.
Πλύνουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις γαρίδες ολόκληρες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Στο τέλος αφαιρούμε την καυτερή πιπεριά.
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συνοδεύουμε τις γαρίδες με την πικάντικη σάλτσα ντομάτας με μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου