Καλαμαράκια τηγανητά, αφράτα και τρυφερά
Καλαμαράκια τηγανητά, αφράτα και τρυφερά
Υλικά
500 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Για το πανάρισμα
2-3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι σιμιγδάλι ψηλό
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
Πιπέρι
Οδηγίες
Αλατίζουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά περίπου.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ και το πιπέρι.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι να κάψει.
Πανάρουμε μερικές ροδέλες, τις τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό μείγμα αλευριού και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τις ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε.
Τις βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τα τηγανητά καλαμαράκια ζεστά με λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου