Πατατοσαλάτα με κόκκινο κρεμμύδι και ελιές
Είναι μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της σαλάτα, αλλά παράλληλα αρκετά χορταστική και πολύ εύγευστη.
Ο λόγος για την πατατοσαλάτα με το κόκκινο κρεμμυδάκι της και τις νόστιμες ελίτσες της.
Βρασμένες πατάτες, τεμαχισμένες και πασπαλισμένες με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι από κόκκινα σταφύλια και λίγο αλατάκι.
Για περισσότερη νοστιμιά και άρωμα προσθέτουμε κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρα και τις διάσημες ελιές Καλαμών.
Την εικόνα ολοκληρώνει οπτικά και γευστικά ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, πασπαλισμένος πάνω από τις πατάτες.
Πατατοσαλάτα με κόκκινο κρεμμύδι και ελιές
3 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
10 ελιές καλαμών
3 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Οδηγίες
Πλύνουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τεμαχίζουμε σε μέτριους κύβους.
Σ' ένα μπολ βάζουμε τις τεμαχισμένες πατάτες, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Τις ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες τις ελιές.
Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε από πάνω.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η πατατοσαλάτα συνοδεύει κυρίως πιάτα με θαλασσινά, ψαρικά και όσπρια.
Άλλες συνταγές για σαλάτες:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου