Ντόνατς στο φούρνο με γλάσο σοκολάτας
και πολύχρωμη τρούφα
Ας απολαύσουμε τα αγαπημένα ντόνατς ψημένα στον φούρνο, σκεπασμένα με γλάσο σοκολάτας και πασπαλισμένα με χρωματιστή τρούφα.
Μια περισσότερο υγιεινή εκδοχή των ντόνατς, αφού αποφεύγουμε το τηγάνισμα και το καμένο λάδι.
Τα ντόνατς ψήνονται στον φούρνο, γίνονται αφράτα και εξαιρετικά λαχταριστά.
Ντόνατς στον φούρνο με γλάσο σοκολάτας
και πολύχρωμη τρούφα
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα
Για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. γάλα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις.
Τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για ντόνατς ή μάφινς και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας:
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε και το γάλα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα.
Βουτάμε τα ντόνατς στη λιωμένη σοκολάτα από τη μια πλευρά τους και τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα σοκολάτας.
Άλλες συνταγές για γλυκιές λιχουδιές :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου