Οι πατάτες συναντούν τον ταραμά και μαζί δημιουργούν ένα νόστιμο, νηστίσιμο ορεκτικό, τους ταραμοκεφτέδες.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 αυγό και 2 κρόκους
150 γρ. ταραμά
1 αυγό και 2 κρόκους
150 γρ. ταραμά
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
Φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
Αλάτι, Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Πλύνουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη φλούδα τους.
Τις ξεφλουδίζουμε, όσο είναι ζεστές ακόμη και τις κάνουμε πουρέ.
Ανακατεύουμε τον πουρέ με τα αυγά, τον ταραμά, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να σφίξει.
Πλάθουμε σε κεφτέδες, τους τυλίγουμε με τη φρυγανιά ή το αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Συνταγή από το βιβλίο "Ελληνική κουζίνα" της Βέφας Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου