30 Απριλίου 2025

Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό στα κάρβουνα


Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό στα κάρβουνα 


Το μοσχαρίσιο συκώτι ψημένο στα κάρβουνα γίνεται πολύ τρυφερό και ζουμερό, αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους κανόνες, στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω.



Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό στα κάρβουνα 

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες 

Πλύνουμε το συκώτι και το στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αλείφουμε με το μείγμα το συκώτι απ' όλες τις πλευρές του το αφήνουμε να σταθεί στη μαρινάδα για 2 ώρες τουλάχιστον.

Καίμε τη σχάρα στα πολύ καλά πυρωμένα κάρβουνα και τοποθετούμε πάνω τις φέτες του συκωτιού.

Ψήνουμε την κάθε πλευρά του για 2-3 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε το ψημένο στα κάρβουνα συκώτι με λεμονάκι.



Σημείωση :

Αν θέλουμε το συκώτι να βγει μαλακό και τρυφερό, θα πρέπει να μαριναριστεί νωρίτερα και να παραμείνει στη μαρινάδα για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, να ψηθεί σε δυνατή πυρά και για ελάχιστο χρόνο περίπου για 2-3 λεπτά την πλευρά, ανάλογα το πάχος του.

Άλλες συνταγές με συκωτάκι μοσχαρίσιο :


  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: