Γαρίδες τηγανητές με σκόρδο και λεμόνι
Οι γαρίδες συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή θαλασσινά, λόγω της υπέροχης γεύσης τους, που μπορούμε να την απολαύσουμε με πολλούς μαγειρικούς τρόπους.
Τηγανητές, ψητές στο φούρνο ή στα κάρβουνα, μαγειρεμένες με σάλτσα ντομάτας ή λευκή κρεμώδη σάλτσα κ.ά. είναι πάντα θεσπέσιες και λαχταριστές.
Στα θετικά τους συγκαταλέγονται επίσης οι λίγες θερμίδες, που προσφέρουν, όπως και τα χαμηλά λιπαρά, που έχουν.
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, περιέχουν σελήνιο, φώσφορο, σίδηρο, ιώδιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο κ.ά., που αυξάνουν την ενέργεια και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.
Σε περιόδους νηστείας αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή μας.
Γαρίδες τηγανητές με σκόρδο και λεμόνι
Υλικά
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
Οδηγίες
Πλύνουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες της κόκκινης πιπεριάς.
Μαγειρεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου