9 Απριλίου 2025

Μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου ψητό στον φούρνο με πατάτες


Μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου ψητό στον φούρνο 

με πατάτες  


Το στήθος κοτόπουλου γίνεται πραγματικά πολύ αφράτο, ζουμερό και νόστιμο.

Η μαρινάδα με κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο συμβάλλει στο να αποκτήσουν τα φιλέτα περισσότερη νοστιμιά, αλλά να γίνουν και εξαιρετικά αφράτα. 



Μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου ψητό στον φούρνο με πατάτες 


Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη στον ψιλό τρίφτη 
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε φιλέτα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ και τα αλείφουμε με τα υλικά.

Τα αφήνουμε να σταθούν στην μαρινάδα για 1-2 ώρες ή ακόμη καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ μέσα στο ψυγείο.

Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στο ενδιάμεσο διάστημα τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Συνοδεύουμε το ψημένο στήθος κοτόπουλου με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: