23 Απριλίου 2025

Μακαρόνια με γαρίδες και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα


Μακαρόνια με γαρίδες και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα


Τα μανιτάρια και οι γαρίδες συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην κρεμώδη σάλτσα ντομάτας-κρέμας γάλακτος και μοιράζονται την υπέροχη νοστιμιά τους με τα μακαρόνια.

Ένα ξεχωριστό πιάτο γεμάτο γευστικές απολαύσεις.



Συνταγή

Μακαρόνια με γαρίδες και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια spaghetti
500 γρ. μέτριες γαρίδες αποφλοιωμένες
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
200 γρ. παχύρευστη κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
4-5 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές γεμάτες τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν ωραίο ροζ χρώμα.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά. Τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να ψηθούν.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. 
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις γαρίδες, το τριμμένο τυρί ρεγκάτο, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. 

Προσθέτουμε στην κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και γαρίδων τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.



Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και γαρίδων ζεστά και τα απολαμβάνουμε.




Άλλες παρόμοιες συνταγές :




 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: