Γαρίδες ψητές στον φούρνο με μαρινάτα σκόρδου, λεμονιού και μπαχαρικών.
Εξαιρετικά νόστιμες, τρυφερές και παράλληλα πολύ υγιεινές, καθώς αποφεύγονται τα τηγάνια και τα καμένα λάδια.
Είτε ως ορεκτικό, είτε ως κύριο πιάτο, συνοδευόμενες από πουρέ πατάτας, ρύζι ή ότι άλλο επιθυμούμε, είναι μοναδικές.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
Για τη μαρινάτα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 λεμόνι τον χυμό του
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 λεμόνι τον χυμό του
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά
Λίγος μαϊντανός για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τον εξωτερικό φλοιό τους και αφαιρούμε το κεφάλι και το εντεράκι τους. Τις πλύνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάτας και με πινέλο αλείφουμε τις γαρίδες καλά.
Ψήνουμε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Όταν ψηθούν τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου