Φασολάκια τρυφερά και βιολογικά από τον κήπο μου.
Ένα πιάτο λαχανικών μαγειρεμένο με πολύ αγάπη και υλικά εξαιρετικής ποιότητας, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Ελληνικής γης, μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο και υγιεινό από πολλά άλλα.
Τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφικής μας αλυσίδας και συμβάλλουν θετικά στη διατήρηση της καλής μας υγείας.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
2 πατάτες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Αφαιρούμε τις άκρες από τα φασολάκια και την κλωστή τους (αν έχουν), τα πλύνουμε και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά, ψιλοκομμένα.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνίσουν.
Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο φέρνοντας τα υλικά πάνω κάτω. Προσθέτουμε το αλάτι, μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν. Αν χρειαστεί ακόμη λίγο νερό, συμπληρώνουμε.
Πριν ολοκληρώσουμε το βράσιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε τα φασολάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με φέτα ή τυροκαυτερή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου