16 Ιουνίου 2024

Μαρμελάδα κεράσι

 

Μια εξαιρετική μαρμελάδα για το χειμώνα με το άρωμα και το υπέροχο χρώμα των κόκκινων κερασιών.

Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως άλειμμα στο ψωμί, είτε σε διάφορα γλυκά, όπως η πάστα φλώρα.



Υλικά

2 κιλά κεράσια
1800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια ζάχαρης

Πλύνουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με το ειδικό εργαλείο. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε τα αλεσμένα κεράσια σε φαρδιά κατσαρόλα και ακολούθως τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε το αφρό, που βγάζουν.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επομένη συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: