5 Ιουνίου 2024

Σαρδέλες στο φούρνο με κρεμμύδια, ντομάτες και αρωματικά


Οι αγαπημένες και πολύ ωφέλιμες σαρδέλες ψημένες στο φούρνο.

Οι διάσημες σαρδέλες Καλλονής δένουν ιδανικά με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα.

Επιστέγασμα της γευστικής απόλαυσης το εκλεκτό λεμονάκι, που προσφέρει άρωμα και οξύτητα στο πιάτο.

Οι σαρδέλες παραμένουν τρυφερές και ζουμερές, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά και πολύτιμα για την υγεία μας συστατικά τους.





Υλικά


1 κιλό σαρδέλες Καλλονής
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 ντομάτες
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι


Καθαρίζουμε και πλύνουμε τις σαρδέλες. Τις βάζουμε σε μπολ και τις αλατίζουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε τα κρεμμύδια και μετά τις ντομάτες.
Από πάνω αραδιάζουμε με σειρά τις σαρδέλες και ακολούθως λίγες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο στους 190 βαθμούς. Δεν τις ξεροψήνουμε, θέλουμε να μείνουν τρυφερές με λίγο ζουμάκι.

Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με λεμόνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: