21 Ιουνίου 2024

Μιλφέιγ άκρως απολαυστικό


Μιλφέιγ, το δροσερό γλυκό του καλοκαιριού.

Τραγανό φύλλο σφολιάτας, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφράτη κρέμα σαντιγί, ένας εξαιρετικός συνδυασμός για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.





Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1 λίτρο γάλα
2 αυγά
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγί

500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Λαδώνουμε 2 ταψάκια και ψήνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε λίγα τρίμματα από τα φύλλα και τα κρατάμε για το πασπάλισμα του μιλφέιγ στο τέλος.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα. 
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίζει να πήζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, που έχουμε χτυπήσει ελαφρά. 
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. 
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση
Απλώνουμε πάνω από την ψημένη σφολιάτα την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε την κρέμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί και την πασπαλίζουμε με τα τρίμματα της σφολιάτας, που κρατήσαμε και ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: