Μαρμελάδα με συνδυασμό διαφορετικών φρούτων.
Η κόκκινη σάρκα του δαμάσκηνου (black diamond) συνδυάζεται τόσο ιδανικά με την κιτρινοπορτοκαλί σάρκα του βερίκοκου, που το αποτέλεσμα κυριολεκτικά εκπλήσσει.
Ένας τέλειος γάμος, που αφήνει πίσω του λαμπερό χρώμα και και πολύ ευχάριστη γεύση.
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα (καθαρό βάρος)
1 κιλό δαμάσκηνα με βαθυκόκκινη σάρκα (black diamond), (καθαρό βάρος)
2 κιλά ζάχαρη
Πλύνουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πλύνουμε τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια. Αλέθουμε τη σάρκα τους στο μπλέντερ.
Βάζουμε την αλεσμένη σάρκα σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να πάρει βράση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό, που βγάζει. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σταθεί έως την επόμενη μέρα.
Την επομένη συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας μέχρι αυτή να δέσει. Ελέγχουμε, αν η μαρμελάδα έδεσε, βάζοντας 2 κουταλάκια μαρμελάδας σ' ένα πιατάκι και την αφήσουμε να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα δεν κυλάει, είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου