Εξαιρετικές τηγανίτες πατάτας, μια παραδοσιακή Γερμανική συνταγή.
Οι τηγανίτες είναι τραγανές και νόστιμες και το κυριότερο, για όσες ή όσους δεν έχουν χρόνο, γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2-3 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2-3 κουταλιές αλεύρι
4-5 κουταλιές φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Αλάτι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τμήμα του τρίφτη. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι το αυγό, το αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φυτικό λάδι και ρίχνουμε με το κουταλάκι κουταλιές από το μείγμα. Το πατάμε λίγο να απλώσει και το τηγανίζουμε, γυρνώντας το και από τη άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου