Ένα ιδιαίτερο πιάτο με κυρίαρχο συστατικό του τη φέτα.
Η φέτα είναι το Ελληνικό τυρί, που έχει γίνει πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.
Μας προσφέρει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.
Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες A, D και B2.
Μπορούμε να απολαύσουμε την εξαιρετική γεύση της είτε σκέτη, είτε σε πολλά φαγητά και σε ανεξάντλητους συνδυασμούς.
Υλικά
500 γρ. πολύχρωμες πένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. φέτα
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι. Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε τη φέτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε τις πένες ζεστές με τη σάλτσα φέτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου