Γεύσεις που θυμίζουν τα παιδικά χρόνια.
Ένα πιάτο της κλασικής Ελληνικής κουζίνας, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.
Το κριθαράκι με μοσχαράκι είτε στο φούρνο, είτε στην κατσαρόλα ήταν, πέραν του βραστού (σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά), ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να συνοδεύσεις το μοσχαρίσιο κρέας.
Νόστιμο πάντα και θρεπτικό δεν έμενε τίποτε στο πιάτο.
Υλικά
1 και 1/2 κιλό μοσχαράκι
500 γρ. κριθαράκι
1 κουτί φυσικό χυμό ντομάτας
500 γρ. κριθαράκι
1 κουτί φυσικό χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
4-5 κόκκους μπαχάρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι. Ρίχνουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι και το ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές του. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κριθαράκι. Ρίχνουμε βραστό νερό σε αναλογία 3 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι κριθαράκι. Βράζουμε το κριθαράκι και το απομακρύνουμε από τη φωτιά πριν πιει όλα τα υγρά του.
Αδειάζουμε το κριθαράκι σε ταψί. Προσθέτουμε το κρέας και τη σάλτσα του. Σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε 2 με 3 κουταλιές βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι το γιουβέτσι να ροδίσει ελαφρώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου