15 Ιουνίου 2024

Μπακαλιάρος στο φούρνο με φέτα, ελιές και σάλτσα ντομάτας


Νόστιμο, δροσερό και ελαφρύ πιάτο ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Τα διάφορα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους σ' ένα νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα.





Υλικά


6 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ράβδους
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
5-6 ελιές, κομμένες σε φέτες
100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι

Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, που έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, τις ελιές και τέλος τη φέτα θρυμματισμένη. Ραντίζουμε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. 

Συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με πουρέ πατάτας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: