Μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ, ένα αγαπημένο πιάτο, που παρασκευάζεται γρήγορα και εύκολα.
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά τοματοπολτό
150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
4-5 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και τα σκόρδα, τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το καρότο και πολτοποιούμε τις ντομάτες.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, αραιωμένο σε λίγο νερό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σερβίρουμε τα ζεστά μακαρόνια με τη σάλτσα μπολονέζ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου