9 Ιουνίου 2024

Γαρίδες με ντομάτα και κάππαρη


Ένα πιάτο με θαλασσινά από την πλούσια ελληνική κουζίνα, πραγματική απόλαυση.







Υλικά

1 κιλό γαρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά κάππαρη (προαιρετικά)
5με 6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε τις γαρίδες, τις βράζουμε με λίγο νερό, τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε από τα κελύφη τους.
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με άσπρο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: