20 Ιουλίου 2024

Ρεβανί με καρύδα


Το ρεβανί είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μέσης Ανατολής.
Στη χώρα μας συνηθίζεται πολύ και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά.

Γλυκό και ζουμερό συνδυάζεται ιδανικά με το κρύο παγωτό, αποτελώντας μια μικρή όαση δροσιάς στην κάψα του καλοκαιριού.





Υλικά

1 και 1/2 βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 και 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
3 βανίλιες
8 αυγά
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

4 και 1/2 ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα χλιαρό, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Στο μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά. 

Όταν το γλυκό ψηθεί και πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: