8 Ιουλίου 2024

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια σε λευκή σάλτσα


Το κοτόπουλο συνδυάζεται ιδανικά με τα μανιτάρια, προσφέροντας μας εξαιρετικές νόστιμες απολαύσεις.

Τα καρυκεύματα προσφέρουν ένταση και άρωμα, ενισχύοντας τα υλικά.

Και η λευκή σάλτσα ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  το γευστικό αποτέλεσμα.





Υλικά


1 πακέτο ζυμαρικά "κοχύλι"
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
5 κουταλιές βούτυρο
Χυμό μισού λεμονιού
25 γρ. κρέμα γάλακτος
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές βούτυρο. Το σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με 2 κουταλιές βούτυρο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Αφού μαλακώσουν, ρίχνουμε και το κοτόπουλο. Το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά (κοχύλια) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά μαζί με το κοτόπουλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: