Υλικά
2 φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι
Πλύνουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη φλούδα τους για 10 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση, τις τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, τις χαράζουμε, σχηματίζοντας τετράγωνα κομματάκια χωρίς να κόψουμε τη φλούδα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από τη φρυγανιά το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε την γκρεμολάτα:
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις πατάτες και τις ραντίζουμε με την γκρεμολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου