Το άρωμα και η όξινη γεύση του πορτοκαλιού σμίγουν με τη γλυκιά σάρκα του μήλου.
Το αποτέλεσμα, που προκύπτει, είναι μια εντελώς διαφορετική μαρμελάδα πολύ νόστιμη και πολύ μυρωδάτη.
Υλικά
1 κιλό μήλα (καθαρό βάρος)
750 γρ. ζάχαρη
1/2 πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
Πλύνουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη του.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε στα μήλα το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
Η μαρμελάδα αναδίδει ένα ευχάριστο άρωμα πορτοκαλιού.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου