1 Ιουλίου 2024

Μύδια σαγανάκι με φέτα ή χωρίς

 

Τα μύδια σαγανάκι είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο με θαλασσινά της Ελληνικής κουζίνας.

Σερβιρισμένο με φέτα ή χωρίς στη σάλτσα ντομάτας είναι πάντα πεντανόστιμο και δεν λείπει συνήθως από κανένα τραπέζι με θαλασσινά εδέσματα. 






Υλικά

500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
1 κρεμμύδι μέτριο 
2 σκελίδες σκόρδο 
1 πιπεριά πράσινη
Καυτερή πιπεριά ελάχιστη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
1/3 κουταλάκι θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά
Τυρί φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο.
Προσθέτουμε τα μύδια, τις τριμμένες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να δέσει η σάλτσα ντομάτας. 

Σερβίρουμε χωρίς ή με τυρί φέτα τριμμένη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: