3 Ιουλίου 2024

Ατομικά ψωμάκια για σάντουιτς



Τα μικρά ατομικά ψωμάκια τα ετοιμάζουμε στο σπίτι με ελάχιστα υλικά και τα καταναλώνουμε ως σάντουιτς για ένα γρήγορο πρωινό στο σπίτι, στο δρόμο για τη δουλειά, στο πικνίκ ή για τα παιδιά στο σχολείο.

Είναι μια ευχάριστη διαδικασία, που δεν απαιτεί πολύ κόπο και ιδιαίτερη φροντίδα, μόνο αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.






Υλικά


1/2 κιλό αλεύρι
240 γρ. χλιαρό νερό
40 γρ. μαγιά μπύρας
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι


Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ και τη διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε μέσα μια γούβα. Ρίχνουμε μέσα το χυλό και το υπόλοιπο νερό. 
Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σφιχτή ζύμη. Αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ζυμώματος τα χέρια μας με το λάδι, ώστε η ζύμη να γίνει ελαστική. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Όταν φουσκώσει, την ζυμώνουμε και πάλι και πλάθουμε σε ατομικά ψωμάκια. Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: