Απολαυστικά μακαρόνια με λευκή σάλτσα μανιταριών εμπλουτισμένη γευστικά με μπέικον και αρωματισμένη με αρωματικά φυτά του τόπου μας.
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
350 γρ. μανιτάρια Champignons
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κοφτές αλεύρι
100 γρ. γάλα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε, μέχρι, να εξατμιστεί το ζουμί τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε, μέχρι, να εξατμιστεί το ζουμί τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και δέσει η σάλτσα στον βαθμό που επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου