24 Ιουλίου 2024

Χρωματιστές ταλιατέλες με πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών


Κίτρινα και πράσινα ζυμαρικά και κατά τους Ιταλούς 
tradizionalle paglia e fieno pasta all'uovo ",
σύμφωνα με την ετικέτα της Ιταλικής συσκευασίας τους. 

Όμως, όποια και αν είναι η ονομασία τους και η προέλευσή τους συνδυάστηκαν άριστα, με τη νοστιμότατη σάλτσα μανιταριών και λαχανικών, που τα έκανε ασυναγώνιστα.






Υλικά


250 γρ. ταλιατέλες πράσινες
250 γρ. ταλιατέλες κίτρινες
200 γρ. μανιτάρια 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
Μαϊντανό
Ρίγανη, μια πρέζα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μείνουν χωρίς τα υγρά τους. 
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι τα υλικά να μαγειρευτούν και να δέσουν καλά μεταξύ τους.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο για να μην κολλήσουν.

Σερβίρουμε τις κίτρινες και πράσινες ταλιατέλες με τη σάλτσα μανιταριών ζεστές.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: