Ελληνική παραδοσιακή συνταγή, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
150 γρ. γραβιέρα ή κασέρι
Αλάτι πιπέρι
Αλάτι πιπέρι
Βάζουμε τον κιμά στη λεκάνη. Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε.
Κόβουμε κομμάτια τη γραβιέρα ή το κασέρι. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και κλείνουμε μέσα σε κάθε μπιφτέκι ένα κομματάκι γραβιέρα ή κασέρι.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι ψηθούν και να ροδίσουν καλά.
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με πατάτες ψημένες στο φούρνο.
Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου