Υλικά
500 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαράκι και χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Αλάτι πιπέρι
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και ακολούθως το σκόρδο. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο βραστό νερό, ώστε να μην είναι πολύ πηχτή.
Πλάθουμε με τον κιμά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί, που έχουμε λαδώσει ελαφρά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε στο ταψί την έτοιμη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας με μακαρόνια, ρύζι ή πουρέ ντομάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου